Een droogpak repareren is in veel gevallen vrij eenvoudig zelf te doen. Met de juiste droogpak lijm en indien nodig de passende droogpak manchetten is een lekkend droogpak snel weer te repareren.

Op deze pagina staat een aantal links naar producten waarmee een beschadigd droogpak eenvoudig te repareren is.

Dit betreft lijmen voor droogpakken, reparatiesets voor droogpakken en manchetten voor droogpakken.

Afhankelijk van het type materiaal en het soort beschadiging, is één van de onderstaande lijmen voor de reparatie van het droogpak geschikt.

Droogpakken repareren

Droogpakken repareren

Latex lijm

Vaak zijn polsmanchetten, halsmanchetten of de aangehechte sokken van een droogpak, vervaardigd van Latex. Als één van deze onderdelen beschadigd is, kan het droogpak hersteld worden door gebruik te maken van Droogpak lijm voor PU-PVC-Latex

Neopreen lijm

Is het beschadigde droogpak van neopreen, of is een neopreen manchet van het droogpak beschadigd, gebruik dan deze droogpak neopreen lijm.

Gaatjes repareren

Een gaatje of scheurtje in het droogpak is vrij gemakkelijk te repareren met de juiste lijm en reparatiematieraal: Droogpak reparatieset voor gaatjes

Droogpak manchetten

Manchetten van droogpakken worden door het aan- en uittrekken van het pak relatief zwaar belast. Hierdoor beschadigen de manchetten sneller. Als een manchet zodanig beschadigd is dat deze vervangen moet worden, kan dat zelf gedaan worden met behulp van één van deze Droogpak machetten met lijm

Tip: om het aan- en uittrekken van een droogpak eenvoudiger te maken, kan op de binnenkant van de manchetten talkpoeder gestrooid worden. Dit verminderd de frictie tussen huid en manchet en voorkomt overbelasting van het materiaal en daarmee beschadigingen.

Tip: Onderstaand filmpje laateen gemakkelijke methode met een voetbal zien om een nekmanchet van een droogpak eenvoudig zelf te vervangen:

Voor vragen of opmerkingen hierover kun je onderstaand formulier invullen of ons even bellen!

2 comments add yours

  1. L.s.
    Ik ben in het bezit van een Musto Droogpak MPX Goretex. Daarvan is de halsmanchet aan vervanging toe. Zo her en der lees ik op internet dat dit goed zelf te doen is. Geldt dit voor alle droogpakken, en dus ook voor dit model? Of is het alleen goed zelf te doen bij droogpakken zonder een opstaande kraag?
    Ik heb het halsmanchet eens nader bekeken, en zag dat deze oorspronkelijk genaaid zit en dan afgewerkt met een waterdichte strook (althans, als ik het goed heb).

    Heel graag ontvang ik jullie advies hierover.

    • Hartelijk dank voor je bericht.
      In principe is een latex manchet vrijwel altijd goed zelf te repareren met één van de droogpak reparatiesets op de volgende pagina: http://www.sailsupply.nl/zeilkleding/droogpakken/?producttype=524. Zoals je zelf ook al beschrijft zijn bepaalde delen van een droogpak gestikt en vervolgens (van de binnenkant) getaped. Dit soort delen kun je beter door een gespecialiseerd bedrijf laten repareren. Dat kunnen wij ook eventueel voor je regelen.

      Zolang de verbinding tussen de huidige halsmanchet en het droogpak in takt is, kun je de reparatie goed zelf uitvoeren met een droogpak halsmanchet reparatie set met lijm. Als je meer vragen hebt, kun je altijd contact met ons opnemen.

Leave a Comment