Ken je het gevoel dat je krijgt wanneer je op een nat dek gaat zitten tijdens een zeiltocht of zeilwedstrijd en je korte broek zuigt zich langzaam vol met koud water… Ook als het lekker weer is en de zon schijnt, blijft een natte (onder)broek bijzonder vervelend!
Een waterdichte korte broek of korte zeilbroek is de oplossing! We hebben hieronder een aantal goede opties in verschillende prijsklassen voor je op een rij gezet.

De Imhoff Day Racing DLX Lite korte broek is gemaakt van een 2-laags waterdicht en ademend materiaal. Alle naden zijn getaped. Dit is een uitstekende korte broek voor de zeiler die enkele malen per jaar onder goede omstandigheden op een vochtig dek zit. Deze waterdichte korte zeilbroek is bovendien erg scherp geprijsd.
Imhoff waterdichte korte zeilbroek

Imhoff waterdichte korte zeilbroek

Een goed alternatief is de waterdichte korte broek van het merk GILL: Gill Waterproof Sailing Shorts. Deze korte broek is nog beter afgewerkt en wordt vervaardigd met een uitstekende membraan (dit is de waterdichte en ademende 2e laag). Bovendien is deze waterdichte korte broek voorzien van een ‘vak’ waarin je pads kunt plaatsen die het zitten op een nat en hard dek comfortabeler maken.
Gill waterdichte korte zeilbroek

Gill waterdichte korte zeilbroek

Top of the line zijn de waterdichte korte broeken van Musto. Deze shorts worden vervaardigd met de beste membraan die bestaat: GORE-TEX®. Als je veel en intensief zeilt, is dit uiteindelijk de beste optie. Deze broeken blijven ook bij intensief gebruik langdurig waterdicht.
Musto waterdichte korte broek rood

Musto waterdichte korte broek rood

 

Musto waterdichte korte broek wit

Musto waterdichte korte broek wit

Er zijn natuurlijk nog veel meer opties als het gaat om waterdichte korte zeilbroeken. Als je hier vragen over hebt of je zoekt een ander type korte zeilbroek, laat het ons dan s.v.p. weten!

Leave a Comment