Ook dit jaar was er weer een editie van de Race of the Classics for Young Professionals. Een zeilwedstrijd waarbij de deelnemers bestaan uit allemaal young professionals die werkzaam zijn bij toonaangevende (inter)nationale bedrijven. De 680 deelnemers/ zeilers stappen aan boord van 23 klassieke zeilschepen. Deze editie van de ROTCYP werd dit jaar gehouden van 18 t/m 23 oktober. Voor deze editie is SailSupply.nl aanbevolen door de organisatie als supplier van de benodigde zeilkleding en accessoires.

Stichting Race of the Classics

Stichting Race of the Classics heeft als belangrijkste doelstelling het Nederlands varend erfgoed te behouden. Dit heeft er in geresulteerd dat er inmiddels twee edities van deze zeilrace zijn. Zo is er namelijk in april de Race of the Classics voor studenten van hogescholen en universiteiten. En in oktober trotseren de young professoinals de Noordzee op de diverse klassieke zeiljachten.

Bekijk hieronder een verslag van de Race of the Classics of bekijk al het beeldmateriaal op het ROTCYP Youtube kanaal.

De zeilwedstrijdbaan

De zeilschepen vertrekken vanuit de veerhaven in Rotterdam. Het doel is om vanuit hier de Noordzee over te steken naar Engeland toe. Hier wordt de plaats Ipswich aangedaan. Bij slecht weer kan er ook uitgeweken worden richting Den Helder of Brugge. Na een korte stop zeilen de schepen terug richting Nederland, waar ze bij Ijmuiden weer binnen lopen met als definitieve eindplaats het IJ in Amsterdam. Onderweg ronden de traditionele zeilschepen nog enkele boeien en het doel is uiteraard zo snel mogelijk de afgesproken baan afgelegd te hebben.

Zeilkleding en bedrukking

De organisatie van de Race of the Classics for Young Professional heeft voor SailSupply.nl gekozen als officiele zeilkleding leveranacier van deze editie. SailSupply.nl heeft verschillende teams voorzien van zeilpakken, zeillaarzen en warmte kleding. Met onze kennis uit het wedstrijdzeilen hebben wij geprobeerd de meest geschikte zeilkleding te selecteren voor de beschikbare budgetten van de verschillende zeilteams.

Voor de bedrijven die deelnemen aan dit zeilevenement is het uiteraard ook van belang voldoende reclame mogelijkheden te bieden. Voor de meeste teams heeft SailSupply.nl dan ook de bedrukking van de kleding uit handen genomen. Een zeilpak biedt namelijk vele mogelijkheden voor het onder de aandacht brengen van een merknaam, zeker wanneer de media massaal aanwezig is. De zeilteams bestonden uit 10 tot wel 36 personen, als hierbij iedere zeiler ook nog eens de zelfde zeilkleding dragen laat dit de reclame uitingen op de zeilpakken extra opvallen.

SailSupply.nl heeft onder andere de teams van Unilever, Shell, SNS Reaal en Van Lanschot voorzien van zeilkleding, een impressie hiervan ziet u hieronder. Uiteraard danken wij alle teams voor het in SailSupply.nl gestelde vertrouwen. Wij hopen dat jullie mede dankzij de geleverde zeilkleding een fantastische race hebben gevaren.

RotC Team Van Lanschot

RotC Team Van Lanschot

RotC Team SNS Reaal en Ministerie van Defensie

RotC Team SNS Reaal en Ministerie van Defensie

RotC Team Unilever

RotC Team Unilever

RotC Team KPMG en AkzoNobel

RotC Team KPMG en AkzoNobel

Meer foto’s van deze spectaculaire zeilrace vindt u op de Race of the Classics foto Facebook pagina.

De teams gingen massaal voor de zeilkleding van merken als Magic Marine, Henri Lloyd en Dry Fashion. Deze zeilkleding merken zijn ook erg populair binnen Nederland onder, zowel de tourzeiler als de wedstrijdzeiler.

Leave a Comment