Team Hitchhiker staat tot tweemaal toe op het podium in de Fast40+ klasse. Een uitdagende klasse waarin moderne carbon race zeilboten tegen elkaar strijden op hoog niveau.

Het team pakt een derde plek tijdens de One Ton Cup en een schitterende tweede plek op de Fast40+ National Championships.

Boot optimalisatie

Voorafgaand aan dit seizoen is de boot verder geoptimaliseerd om mee te kunnen strijden voor podiumplekken. De optimalisatie was er met name op gericht om de prestaties aan-de-wind te verbeteren. Het gewicht van de romp is verregaand gereduceerd, de mast werd zo’n halve meter naar achteren verplaatst en het roer werd naar voren verplaatst. Ook al gaat het maar om een snelheidstoename van 1,5 – 2% op de aan-de-windse rakken, toch leidt dit ertoe dat zij nét iets sneller bij de eerste bovenboei kunnen komen en zo de voorsprong uit kunnen bouwen.

Zelf sneller zeilen?

Naast dat Mika (van SailSupply) deel uitmaakt van de wedstrijdcrew is hij ook nauw betrokken geweest bij het optimalisatie project van Hitchhiker.

We begrijpen dat dit soort rigoureuze ingrepen niet voor iedereen weggelegd zijn. Toch valt er vaak met kleine aanpassingen aan boot, materieel en/ of zeiler ook al veel winst te boeken.

Mika denkt hier graag over mee met je. Dus neem gerust vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie!

Leave a Comment