Spinlock automatische reddingsvesten zijn misschien wel de beste keuze als je op zoek bent naar een reddingsvest dat veilig is én comfortabel zit. Dat de Volvo Ocean Race teams voor Spinlock reddingsvesten kiezen zegt waarschijnlijk al genoeg, maar in dit artikel lees je de achtergronden.

Bekijk alle automatische reddingsvesten >>

Spinlock automatische reddingsvesten: de keuze van VOR teams

De Volvo Ocean race is één van de zwaarste zeilwedstrijden op aarde! Mens en materiaal worden tot het uiterste beproefd in de 11 etappes van Alicante (Spanje) rond de wereld naar de finish in Den Haag. Tijdens het schrijven van dit artikel is Team AkzoNobel net als winnaar van etappe 6 in Auckland (NZ) aangekomen. Een fantastische prestatie!

Voor deze uitzonderlijke wedstrijd werden Spinlock automatische reddingsvesten voor alle Volvo Ocean race teams gekozen, omdat er op het gebied van veiligheid geen enkele concessie gedaan mag worden.

Speciaal voor deze race heeft Spinlock een reddingsvest ontwikkeld met verschillende nieuwe features. Het vest is tot stand gekomen na een intensief traject in samenwerking met de zeilers. Onderstaande video geeft een mooie impressie van deze samenwerking.

Nu zeilt natuurlijk niet iedereen onder de meest extreme omstandigheden, daarom zijn er verschillende typen Spinlock reddingsvesten. Maar waar en op welke manier je ook vaart, een goed reddingsvest mag absoluut niet ontbreken!

Welke Spinlock reddingsvesten zijn er en voor wie?

De verschillende typen reddingsvesten van Spinlock bieden voor iedere watersporter een comfortabele en veilige oplossing voor een faire prijs! De reddingsvesten onderscheiden zich door een:

  • perfecte en individueel in te stellen pasvorm
  • laag gewicht
  • geen “rondslingerende” en storende banden
  • geen nekpijn door dragen op schouders
  • zeer compact en daardoor comfortabel
  • onderdelen zijn eenvoudig zelf te vervangen
  • veel accessoires beschikbaar of standaard meegeleverd
  • 5 jaar fabrieksgarantie (na registratie)

Hieronder volgt een overzicht van de verschillende Spinlock automatische reddingsvesten met een korte omschrijving van de toepassingsgebieden:

Spinlock Deckvest LITE 170N

Ideaal voor snelle RIBs, zeil- en motorboten, kano, sup en vissport. Het Deckvest LITE is licht en zeer comfortabel. De LITE+ heeft tevens een Dyneema lus om de lifeline aan te bevestigen. Dit stelt watersporters die onder slechte omstandigheden of ‘s nachts varen in staat een lifeline te bevestigen.

Spinlock Deckvest 5D

Het meest uitgebreide reddingsvest van Spinlock voor alle watersporters! De 5D is ontworpen voor optimaal draagcomfort, hangt niet aan de hals maar op de schouders en biedt maximale bewegingsvrijheid. Biedt alles wat een watersporter op zee nodig heeft: spatwaterkap, gekeurd flitslicht, veiligheidsmesje, kruisband, lifeline bevestiging en de unieke “Lume-On” verlichting (verlicht de longen van het reddingsvest). Keuze uit 170N en 275N drijfvermogen.

170N

Algemeen aanvaarde standaard voor recreatieve watersport. Biedt aanzienlijk drijfvermogen én draagcomfort door laag gewicht. Voor de meeste watersporters.

Spinlock Deckvest 5D 170N


Bekijk & bestel

275N

Biedt extra drijfvermogen voor dragen van zware kleding / gereedschap etc. Het reddingsvest is daardoor ook iets zwaarder. Standaard voor beroepsscheepvaart.

Spinlock Deckvest 5D 275N


Bekijk & bestel

Spinlock Deckvest Cento Junior 150N

Voor je kind is alleen het beste goed genoeg, nietwaar? Het Spinlock Deckvest Cento Junior 150N is waarschijnlijke het beste automatische reddingsvest voor kinderen. Dit reddingsvest is volgens dezelfde criteria en standaarden ontworpen en vervaardigd als de overige Spinlock reddingsvesten en onderscheidt zich door een uitmuntende pasvorm en ultra laag gewicht. Het is bovendien zo ontworpen dat het relatief lang door de opgroeiende kinderen gedragen kan worden. Het reddingsvest is geschikt voor kinderen van 20-50kg en wordt aanbevolen voor kinderen tussen ongeveer 8 en 15 jaar.

Spinlock Deckbest Cento Junior 150N


Bekijk & bestel

Accessoires

De Spinlock automatische reddingsvesten zijn al bijzonder compleet uitgerust. Naast deze zeer complete uitrusting zijn er verschillende accessoires waarmee de reddingsvesten nog verder uit te breiden zijn zoals:

  • opbergtassen
  • bidons
  • veiligheidsmessen
  • veiligheidslichten
  • en beenbanden

Bekijk alle accessoires >>

Een tasje aan het reddingsvest lijkt wellicht overbodig, maar is een erg praktische en vooral veilige manier om de hoogstnodige zaken op te bergen en bij de hand te hebben. Op veel wedstrijdboten waarmee offshore wedstrijden gezeild worden, is een heuptas met persoonlijke AIS zender, een hoofdlamp en een mes voor ieder bemanningslid aanwezig.

7 comments add yours

  1. Ik kan niet goed zien of de button naar behoren werkt, maar ik win graag een Spinlock Deckvest!

    • Hoi Dick,

      Het is goed gegaan hoor. Je staat op de lijst en doet mee met de trekking voor een van de Spinlock Deckvesten.

      Groet, Jochem

    • Hoi Jasper,

      Ook jij staat op de lijst. Leuk dat je mee doet!

      We zullen volgende keer bij acties een specifieke bevestigingsmail inbouwen 🙂 Voor nu is de bevestigingspagina en mail over je SailSupply membership het teken dat je gegevens goed zijn doorgekomen.

      Groet, Jochem

  2. We hebben de winnaars getrokken uit alle deelnemers aan de Spinlock reddingsvest – winactie.

    De winnaars zijn:

    Tijs
    “Wat ontzettend leuk nieuws. Normaliter doe ik niet mee aan prijsvragen en dergelijke omdat ik in het verleden hiermee nooit fortuinlijk was. Het product in deze actie sprak mij erg aan en heb ik toch een keer een poging gewaagd. En zie, een fantastisch resultaat.
    Ik zeil op dit moment in de competitie in de pampusklasse en kan hem zeer goed hiervoor gebruiken.”

    Jeroen
    “Wow dat is leuk!! Dank jullie wel. Nooit gedacht dat ik ooit iets zou winnen. Omdat ik een paar keer spullen heb gekocht via sailsupply.nl vond ik het een aardig idee om mee te doen. Een Spinlock deckvest komt goed van pas bij de zeilwedstrijden op de plassen en tijdens het onthaal van de VOR schepen op zee bij Scheveningen wanneer ze in juni finishen.”

Leave a Comment