Velocitek ProStartVelocitek heeft een nieuw elektronisch kompas voor wedstrijdzeilers ontwikkeld, namenlijk de Velocitek ProStart. Al eerder kwam Velocitek met de zeer succesvolle SpeedPuck en nu is er dan de opvolger van de SC-1. Het elektronisch kompas ProStart kent een verbeterd design, handige functies en is zeer efficiënt en eenvoudig in zijn gebruik. Overbodige GPS functies zijn verwijderd, waardoor dit Velocitek product alleen beschikt over de functionaliteiten die de professionele wedstrijdzeiler ook daadwerkelijk gebruikt. Dit komt het gebruik- en bedieningsgemak dan ook zeer ten goede. De Velocitek ProStart is uitgerust met de volgende mogelijkheden: snelheid, afstand tot startlijn, koers, timer, dataopslag en automatisch shift tracking. De ProStart bevestigt u eenvoudig met de Velocitek Mounting Bracket, maar past ook op vele brackets van andere merken zoals die van de TackTick Micro Compass.

Afstand-tot-lijn tool die werkt!
Kom nooit meer te laat bij de lijn. Speciaal ontworpen voor u als watersporter om de gemakkelijkste en meest nauwkeurige afstand tot de startlijn weer te geven.
U stelt de startlijn heel eenvoudig in, u legt uw schip bij het startschip neer en druk op de ‘BOAT-knop’, vaar vervolgens naar de pin end en druk op de ‘PIN-knop’, dat is alles. De ProStart zal nu met behulp van de nieuwste WAAS GPS-technologie, een nauwkeurige afstand tot de startlijn weergeven, die iedere halve seconden wordt bijgewerkt.

Eenvoudige en efficiënte gebruikersinterface
Velocitek is begonnen met zorgvuldig te observeren hoe professionele wedstrijdzeilers GPS-tools gebruiken. Hieruit is een lijst ontstaan met uitsluitend functies die ook daadwerkelijk gebruikt worden, en die bevat de Velocitek ProStart, alle overbodige functies zijn dan ook weggelaten. Vervolgens is er 16 maanden lang ontwikkeld en getest hoe de gebruikersinterface het beste werkt, met als gevolg een apparaat dat precies doet wat en hoe u het verwacht!

Perfecte countdown startfunctie
Velocitek ProStart Countdown startfunctieU bent druk bezig om u voor te bereiden voor de wedstrijd en plots hoort  u een startsein. Enige reactie die u moet hebben is het drukken op de ‘GUN-knop’. Als de timer nog niet liep, zal het meteen starten, als de timer al actief was zal de tijd worden gesynchroniseerd.

Gesynchroniseerd op een ander sein? Geen probleem, met de Velocitek ProStart kunt u eenvoudig de minuten achteraf nog aanpassen, ongeacht het aantal minuten op de klok, terwijl de secondes blijven doortikken.

Snelheid & koers functies
Tien seconden na uw start, schakelt de ProStart zich automatisch in op weergave van uw GPS-snelheid (SOG) en koers (COG). Het reactievermogen en de nauwkeurigheid van de snelheidsmetingen, maakt de ProStart tot een perfect hulpmiddel voor het optimaliseren van uw bootsnelheid. Omdat gebruik gemaakt wordt van de snelheid en koers over de grond, is de ProStart ook een uiterst krachtige tool voor het bepalen van de invloed van stroming op de prestaties. Wanneer u een getijde-lijn kruist zullen de getallen op de ProStart veranderen en kunt u direct zien hoeveel gunstiger de nieuwe stroming is.

Automatische shift tracking in een oogopslag
De Velocitek ProStart shift-tracking-functie stelt zich automatisch in op de gemiddelde koers voor je overstag en geeft vervolgens afwijkingen van die koers weer met een eenvoudig af te lezen staafdiagram.

Elke overstag of gijp wordt door de shift-tracker van de ProStart opgemerkt, vervolgens reset het apparaat de staafdiagram en stelt zich in op uw nieuwe koers over de andere boeg.

Dit alles gebeurt volledig automatisch, u hoeft hiervoor dus niet op een knop te drukken. De ProStart berekent realtime deze waardes, zodat altijd snel te zien is of u op een hoge of een lage slag vaart. Dit is dus in het tactische spel een uitstekend hulpmiddel.

GPS data achteraf beschikbaar
Velocitek ProStart GPS loggingNaast het verstrekken van de realtime gegevens op het water, registreert de ProStart voortdurend uw snelheid, koers en positie van uw meest recente 30 uur op het water. Eenmaal terug op de kant, kunt u deze gegevens downloaden naar een Mac of pc en race replay animaties maken om de race dag goed te kunnen analyseren.

Goed afleesbaar scherm
Het hoog contrast LCD-scherm heeft 30 mm (1,2 “) hoge cijfers in een lettertype dat is geoptimaliseerd voor de leesbaarheid ook in fel zonlicht. Dit maakt het instrument in één korte blik gemakkelijk af te lezen en helpt u uw aandacht te houden op alles buiten de boot.

Voelbare feedback
Ergonomisch ontwerp maakt de grote knoppen gemakkelijk in te drukken met één hand. De knoppen zijn uitgevoerd met een veersysteem en voelbare klik. Hierdoor weet u zonder naar het apparaat te hoeven kijken dat de functie succesvol is ingeschakeld. Met de hand op de knop kunt u dus naar de seinen op het startschip blijven kijken.

De Velocitek ProStart mogelijkheden:

  • snelheidsweergave
  • afstand tot de startlijn tool
  • actuele koers
  • timer startfunctie
  • dataopslag (tot 30 uur)
  • automatische shift tracking
Velocitek ProStart modes

Race Mode (links): Geeft richting, snelheid en wind shift indicator, bijgewerkt op elke 500ms. Elk wind-shift-indicator-staafdiagram-segment vertegenwoordigt 2,5 ° van afwijking van de initiële gemiddelde overstag hoek. Start Mode (rechts): Toont timer, afstand-tot-lijn en afstand-tot-lijn staafdiagram, wordt iedere halve seconde bijgewerkt. Elk afstand-tot-lijn-staafdiagram-segment vertegenwoordigt 10m.

Inhoud doos:

  • Velocitek ProStart
  • Montagebeugel (compatibel met ProStart/Tacktick Micro Compass mastbracket)
  • USB-kabel
  • Twee Velocitek stickers
  • Quick Start Guide
  • Nylon opslag- en beschermhoesje

Montagebeugel en mastbracket

Technische specificaties ProStart

snelheid indeling ± 0,2 knopen
afstand tot startlijn secuur ± 1,5 meter
bijwerk frequentie 2 Hz (eens per 0,5 sec.)
waterafstotend 3m / 10ft (IPX-8)
display 30mm (1.2″) cijfer hoogte
120° zichtbaarheids hoek
data opslag – GPS/tijd/snelheid/koers op 0.5Hz (1x p. 2sec)

– 30 uur geheugen capaciteit

– Systeemvereisten: Windows & Mac OSX

batterijen – 3 AA

– +20 uur

– werkt met oplaadbare en wegwerpbatterijen

afmetingen 120 x 175 x 40mm (4.72″ x 6.89″ x 1.57″)
gewicht (incl. batt.) 448gr (0.99lb)
GPS chipset U-Blox Antaris LEA-5M
bracket/ montage – Velocitek ProStart Mast Bracket

– brackets van diverse andere merken

garantie 1 jaar


Voor meer informatie of de aanschaf verwijzen wij u graag door naar onze webwinkel: Velocitek ProStart.

Leave a Comment