Op het moment werkt het contact formulier niet. Mails kunt u sturen naar [email protected]

Helaas zijn alle whatsapp berichten verloren gegaan! Onze nieuw WhatsApp nummer +31 (0) 622693898

+31 (0) 622693898 (Whatsapp Chat Only)

Starthorloges

Starthorloges zijn onmisbaar voor iedere wedstrijdzeiler. Onder het assortiment starthorloge vind je alleen de horloges die voorzien zijn van een start timer/ sail timer. Onmisbaar voor een goede start van de zeilwedstrijd.

Best verkochte starthorloge: Optimum OS series 11 zeilhorloge | Ronstan Clear Start horloge

17 artikel(en)

per pagina

17 artikel(en)

per pagina

Starthorloge zeilen

De belangrijkste functie van een starthorloge is natuurlijk de start timer. Het doel van deze functie is eenvoudig: een vooraf ingesteld aantal minuten aftellen naar 0. Veel niet-starthorloges hebben een vergelijkbare functie. Er zijn echter belangrijke verschillen waardoor een echte sail timer aanmerkelijk beter werkt tijdens het zeilen:

  • sync functie - eenvoudig corrigeren
  • automatische herhaling start procedure: optellen / herhalen na het startsein
  • akoestische signalen op gezette tijden
  • grote weergave cijfers

Op zoek naar een horloge voor de (fanatieke) toerzeiler? Dan is er een ruime keuze aan zeilhorloges, de start timer is voor een toerzeiler namelijk geen vereiste.

Vormgeving starthorloges

Starthorloges hebben vaak een vormgeving waarbij rekening gehouden is met de omstandigheden van een zeiler op een zeilboot. Tijdens de hectische startperiode wil men zeker zijn van een accurate tijd. Met reguliere horloges kan het snel gebeuren dat de aftelfunctie onderbroken wordt door per ongeluk op één van de knoppen te drukken. Start timers hebben knoppen die zodanig ontworpen zijn dat het risico daarop minimaal is.

Ook de starthorloge polsbandjes zijn vaak zodanig ontwikkeld dat deze voldoen aan de specifieke eisen van een (wedstrijd)zeiler/zeilster.

Zo wordt er vaak gebruik gemaakt van robuuste materialen zoals rubber of cordura om flexibiliteit en duurzaamheid te waarborgen. Ook zijn de gespen zo ontworpen dat het risico op verlies minimaal is. Met name de bandjes van de grotere modellen bieden bovendien vaak de mogelijkheid om de start timers ook aan de mast of de giek vast te zetten. De tijd is dan eenvoudig door de gehele bemanning af te lezen.