Op het moment werkt het contact formulier niet. Mails kunt u sturen naar [email protected]

Helaas zijn alle whatsapp berichten verloren gegaan! Onze nieuw WhatsApp nummer +31 (0) 622693898

+31 (0) 622693898 (Whatsapp Chat Only)

Zeilmes

zeilmes

Een goed en scherp zeilmes behoort net zo goed tot de veiligheidsuitrusting van een zeiler of watersporter als een reddingsvest. Zeker als men langere zeiltochten maakt, is een scherp zeilmes een belangrijk onderdeel van de uitrusting niet alleen omdat het praktisch is maar ook omdat het in geval van noodsituaties belangrijk is om lijnen, schoten of vallen snel te kunnen doorsnijden. De Wichard zeilmessen zijn de meest verkochte messen onder zeilers.

23 artikel(en)

per pagina

23 artikel(en)

per pagina

Op ieder zeilschip maar ook op vrijwel alle motorjachten worden lijnen gebruikt: als schoten, trimlijnen, vallen, afmeerlijnen of ankerlijnen. Daar waar lijnen gebruikt worden, kunnen helaas ook gevaarlijke situaties ontstaan die het snel doorsnijden daarvan vereisen. Zonder een scherp zeilmes kan dat niet. Zeker op grotere zeiljachten of motorjachten kunnen de krachten op lijnen, schoten of vallen sterk toenemen. Als dan handen of voeten verstrikt raken in een lijn kan dat tot gevaarlijke situaties leiden. Dan is vaak de enige oplossing het kappen van de lijn met een scherp zeilmes.

Niet alleen op grote zeiljachten of motorjachten is het dragen van een zeilmes van belang. Ook op kleinere zeilboten of dinghies behoort het tot de veiligheidsuitrusting. Ook dan kunnen er gevaarlijke situaties ontstaan waarbij watersporters na het omslaan in zeilen verstrikt raken. Een zeilmes biedt dan vaak de enige 'uitweg'.

Zeilmessen soorten

Zeilmessen zijn er in verschillende uitvoeringen. Hieronder volgt een aantal eigenschappen van goede messen:

  • Lemmet moet met één hand te openen zijn.
  • Lemmet moet gefixeerd kunnen worden zodat het niet inklapt wanneer men kracht zet en daardoor verwondingen veroorzaakt.
  • Goede kwaliteit lemmet zodat het langdurig scherp blijft.
  • Optioneel met gekarteld deel om ook dikke lijnen snel te kunnen kappen.
  • Vervaardigd van RVS om roesten zoveel mogelijk te voorkomen.
  • Mogelijkheid tot bevestiging van korte lijn - niet verliezen.
  • Optioneel extra functies zoals priem, harpsleutel, handvat met drijfvermogen, lichtgevend handvat etc.