Op het moment werkt het contact formulier niet. Mails kunt u sturen naar [email protected]

Excuses voor het ongemak.

+31 (0) 617148370 (Whatsapp Chat Only)

Reddingsboei en hoefijzerboei

Reddingsboei

Een reddingsboei of hoefijzerboei hoort op ieder zeiljacht of motorjacht thuis. Het is het eerste veiligheidsmiddel dat over boord gegooid wordt nadat een persoon onverhoopt te water gegaan is. Ook de rescue sling is geschikt als eerste man-over-boord drijf hulpmiddel. Zeker wanneer er zonder reddingsvesten gevaren wordt, is het belangrijk om direct een reddingsboei achter de drenkeling aan te gooien.

18 artikel(en)

per pagina

18 artikel(en)

per pagina

Reddingsboei

De klassieke ronde oranje reddingsboei kent natuurlijk iedereen. Je ziet deze boei niet alleen op veel boten, maar ook op de kade bij bruggen, sluizen en zwembaden. De constructie is zeer degelijk en gaat lang mee. Een reddingsboei is verkrijgbaar in verschillende maten, gewichten en kleuren. Afhankelijk van het vaargebied en de toepassing kies je de meest geschikte uit. Behalve bij gebruik in de beroepsvaart zijn er ook zeilwedstrijden waar specifieke eisen worden gesteld aan de reddingsboei. Het SOLAS CE keurmerk is hier een goed voorbeeld van.

Hoefijzerboei

De hoefijzerboei is een verbetering van de traditionele ronde reddingsboei. Groot voordeel is het lagere gewicht en het feit dat het voor een drenkeling eenvoudiger in gebruik is. Ook de hoezen zijn eenvoudig te vervangen en na te bestellen. De hoefboei is verkrijgbaar in diverse kleuren en aan te vullen met handige accessoires:

  • opbergtas
  • ophangmateriaal
  • drijflicht
  • drijflijn
Er bestaat ook nog een opblaasbare hoefijzerboei van Plastimo. Ideaal aan boord van schepen met weinig ruimte.

Rescue sling

Als laatste man-over-boord drijf hulpmiddel is er ook nog de rescue sling. Dit veiligheidsmiddel voor aan boord is zodanig verpakt dat de opberg tas van de rescue sling met één beweging snel te openen is en de rescue sling in geval van een calamiteit direct achter de drenkeling aangegooid kan worden. Aan het drijfmiddel zit ook een drijflijn bevestigd. Deze drijvende lijn maakt het voor de drenkeling mogelijk de rescue sling of reddingsboei snel te bereiken. Het is daarom ook belangrijk een fel gekleurde drijvende lijn te gebruiken als verbinding tussen schip en reddingsboei.

Reddingsboei kopen

Bij het kopen van een reddingsboei is het dus goed om eerst even na te denken over het meest geschikte type voor de boot of het schip. Houd daarbij rekening met de regelgeving, ook als je meedoet aan zeilwedstrijden. Zorg dat het gebruikte drijfmiddel altijd binnen handbereik bevestigd is op de boot. Vaak wordt gekozen voor een bevestiging aan de zeereling of de preekstoel. Mocht je bij de aanschaf advies willen, dan helpen we je natuurlijk graag verder.