Op het moment werkt het contact formulier niet. Mails kunt u sturen naar [email protected]

Helaas zijn alle whatsapp berichten verloren gegaan! Onze nieuw WhatsApp nummer +31 (0) 622693898

+31 (0) 622693898 (Whatsapp Chat Only)

Valstoppers

We bieden je hier het gehele assortiment Spinlock valstoppers, EasyLock valstoppers en Barton valstoppers aan. Ook leveren we alle reserve valstopper onderdelen van deze merken. Niet gevonden wat je zoekt? Of wil je hulp bij het maken van een keuze? Neem dan contact met ons op.

Populaire valstoppers: Spinlock XAS | EasyLock Mini | EasyLock Midi

Artikelen 1 tot 32 van 35 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Artikelen 1 tot 32 van 35 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Valstopper

Een valstopper is de ideale klem voor al je vallen. De grote houdkracht zorgt ervoor dat je val onder alle omstandigheden de juiste spanning behoudt. Dankzij de valstopper hendel die als een hefboom werkt is de stopper eenvoudig te sluiten, maar ook te openen als de val onder spanning staat.

Belangrijk bij het kiezen van een valstopper is de maximale werkbelasting en de lijndikte. Bij alle stoppers staat aangegeven voor welke lijndikte deze geschikt is (bijvoorbeeld 6-12 mm). Wat veel mensen echter niet weten is dat de maximale houdkracht alleen gehaald kan worden bij de dikst mogelijke val diameter. Gebruik je bij de stopper in dit voorbeeld een val van 8 mm, dan slipt deze eerder dan een val van 12 mm bij gelijke spanning. Houd hier bij de aanschaf van een nieuwe val óf stopper dus altijd rekening mee. Als de val te dun is of gaat slippen vanwege een gebrek aan houdkracht, dan kan je de val (laten) verdikken op de plek van de valstopper. Dit wordt ook gedaan als de cam te weinig grip heeft op de mantel van de val door het gebruik van een bepaald soort materiaal.