Let op: Telefonisch is de klantenservice momenteel door grote drukte niet bereikbaar. Vragen en opmerkingen graag per e-mail naar info@sailsupply.nl sturen. Bestellingen worden wél verzonden. De verzenddatum staat op de productpagina.

+31852100830

Anoden

De keuze voor de juiste anode is afhankelijk van het vaargebied en de omvang van het schip. Kort gezegd komt het op het volgende neer: Zink anodes voor zoutwater en brakwater; Aluminium anodes voor brakwater en zoetwater; Magnesium anodes voor zoetwater. Dit zijn algemene richtlijnen. Voor bepaalde toepassingen (motoren, boegschroeven) gelden specifieke regels. Volg in dat geval altijd de richtlijnen van de fabrikant.

Lees meer over Anoden voor zoetwater en Anoden voor zoutwater...

Anodes: verschillende materialen

De mate van potentiaalverschil van de verschillende materialen (magnesium - hoog, aluminium - gemiddeld, zink - laag) leidt afhankelijk van het zoutgehalte in het water tot betere beschermende eigenschappen. Een hoog potentiaalverschil (magnesium) heeft in zout water echter ook tot gevolg dat een magnesium anode relatief snel zal slijten. Een zink anode is dan een betere keuze omdat deze langer bescherming zal bieden in zoutwater.

Hoeveel anoden

Om te bepalen hoeveel anoden je nodig hebt, kun je gebruik maken van de volgende formule en onderstaande tabel. Met behulp van de formule kun je een ruwe schatting van het natte oppervlak van je schip maken: (breedte schip + diepgang) x waterlijn lengte in meters

Vervolgens kan in onderstaande tabel opgezocht worden hoeveel anoden aanbevolen worden:

Oppervlakte m²

Aluminium in kg

Magnesium in kg

Zink in kg

5 – 10

0,5

0,5

5,5

10 – 20

1,0

1,5

9,5

20 – 30

1,5

2,5

15,0

30 – 40

2,0

3,0

20,0

40 – 50

2,5

4,5

25,0

Lastig kiezen of hulp nodig?

De keuze voor de juiste anode kan soms moeilijk zijn omdat er zo veel opties zijn. We helpen daarbij graag met persoonlijk advies. Neem contact met ons op door

te bellen of direct een vraag te stellen.Artikelen 1 tot 32 van 59 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Artikelen 1 tot 32 van 59 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2