Op het moment werkt het contact formulier niet. Mails kunt u sturen naar [email protected]

Excuses voor het ongemak.

+31 (0) 617148370 (Whatsapp Chat Only)

Reddingsvest automatisch

Het assortiment automatische reddingsvesten en opblaasbare reddingsvesten is geschikt voor zeilers en watersporters. Een 150N reddingsvesten is in de meeste situaties voldoende. Kies op volle zee, in zware omstandigheden en met zware zeilkleding voor een 275N reddingsvest.

Bekijk: Spinlock Deckvesten | Automatisch reddingsvest kind

25 artikel(en)

per pagina

25 artikel(en)

per pagina

Automatisch reddingsvest

Groot voordeel van een automatisch reddingsvest t.o.z. van een normaal (schuim) reddingsvest is dat het reddingsvest zich (automatisch) opblaast op het moment dat het nodig is. Tijdens normaal gebruik aan boord draag je dus een comfortabel en compact reddingsvest met voldoende bewegingsvrijheid. Er zijn zelfs opblaasbare reddingsvesten volledig ontwikkeld op veiligheid en draagcomfort voor (wedstrijd) zeilers. De Spinlock Deckvesten zijn hier een goed voorbeeld van. Reddingsvesten hebben altijd de doelstelling om ook een bewusteloos persoon op de rug te draaien met de luchtwegen vrij. Dit in tegenstelling tot zwemvesten die slechts als drijf-/ hulpmiddel gebruikt kunnen worden.

Drijfvermogen reddingsvesten

Het is bij het kopen van een opblaasbaar reddingsvest van belang een juiste keuze te maken in drijfvermogen, aangeduid in Newton (N). Bedenk dus goed in welke weersomstandigheden, vaargebied en met welke kleding het reddingsvest gedragen gaat worden.
150N reddingsvesten (en 170N): geschikt voor gebruikers op elk water, veilig bij bewusteloosheid, echter beperkt veilig bij het gebruik van zware waterdichte zeilkleding.
275N reddingsvesten: geschikt voor gebruikers op volle zee met extreem zware omstandigheden. In nagenoeg alle gevallen veilig bij bewusteloosheid, ook met zware zeilkleding.

Let op: alleen automatisch opblaasbare reddingsvesten bieden veiligheid bij bewusteloosheid!

Bediening reddingsvesten

  • handmatig met de mond
  • handmatig het mechanisme activeren
  • automatisch, smeltcapsule/ Pro Sensor
  • automatisch, Hammar hydrostatisch mechanisme

Actieve (wedstrijd)zeilers en voordekkers
Het gebruik van een Hammar automaat heeft zeker voor actieve (wedstrijd)zeilers een extra voordeel. Doordat de actieve zeiler en met name de wedstrijdzeiler vaak onder natte tot zeer natte omstandigheden zeilt, lossen de smeltpatronen van automatische reddingsvesten vaak ongewenst op waardoor de co2 capsule nutteloos leegstroomt. Dit kan ook gemakkelijk ongewenst gebeuren na het afspoelen van de reddingsvesten met zoet water. Op lange termijn kan dit in verhouding tot automatische reddingsvesten met een Hammar systeem zelfs leiden tot hogere kosten, omdat de herlaadset vaker vernieuwd moet worden.

Voordekkers: voor wedstrijdzeilers die als voordekker werken, is het zeker aan te raden automatische reddingsvesten met een Hammar druksysteem te gebruiken. Omdat zij over het algemeen voor op de boot zitten of in de rail hiken, krijgen zij het meeste water over zich heen. Een conventionele smeltpatroon blijft dan niet lang in takt.

We bieden vrijwel alle populaire merken aan:

  • Plastimo reddingsvesten
  • Spinlock reddingsvesten
  • Baltic reddingsvesten
  • Crewsaver reddingsvesten
  • Lalizas reddingsvesten (binnenkort online!)
  • XM reddingsvesten (binnenkort online!)

De keuze voor het juiste automatische reddingsvest kan soms moeilijk zijn omdat er zo veel opties zijn. We helpen daarbij graag met persoonlijk advies. Neem contact met ons op.