+31852100830

Reddingsvesten

Schuim gevulde reddingsvesten kopen draagt bij aan de veiligheid aan boord. Groot voordeel van dit type reddingsvesten is dat het altijd en direct zijn werking heeft. Behalve voldoende drijfvermogen werkt het reddingsvest ook zelfoprichtend. Dat wil zeggen dat het vest zo ontworpen is dat dragers indien nodig omgedraaid worden met het gezicht omhoog, zelfs bij bewusteloosheid. Om ook daadwerkelijk zelfoprichtend te werken, adviseren wij altijd minimaal gebruik te maken van een 100N reddingsvest, ook voor kinderen tot 30 KG.

Nadeel van dit type reddingsvest is dat het draagcomfort lager is. Voor de actieve zeiler of watersporter raden we opblaasbare reddingsvesten aan: automatisch reddingsvest.

Een reddingsvest kopen, maar graag persoonlijk advies? Neem dan gerust contact op.

Artikelen 1 tot 32 van 127 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Artikelen 1 tot 32 van 127 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Reddingsvest kopen

Een reddingsvest koop je voor de veiligheid en om levens te redden. Reddingsvesten hebben altijd de doelstelling om ook een bewusteloos persoon op de rug te draaien met de luchtwegen vrij. Hiervoor is het noodzakelijk minimaal een vest te dragen uit de 100N categorie. In sommige landen is een 50N reddingsvest toegestaan voor kustwateren, maar wij raden dit ten zeerste af. Ook een zwemvest is niet geschikt als reddingsmiddel en dient slechts als drijf-/ hulpmiddel gebruikt te worden.

Drijfvermogen reddingsvesten

Het is bij het kopen van een foam reddingsvest van belang een juiste keuze te maken in drijfvermogen, aangeduid in Newton (N). Bedenk dus goed welk reddingsvest geschikt is:

50N reddingsvesten: dit zijn drijfhulpmiddelen en bevatten onvoldoende zelfoprichtend vermogen. Hierdoor niet geschikt als reddingsmiddel.

100N reddingsvesten: zelfoprichtende eigenschap, hoofd wordt goed ondersteund boven water.

150N reddingsvesten: zelfoprichtende eigenschap (ook met volledige zeilkleding aan), hoofd wordt goed ondersteund boven water.

Belangrijk: de Newton aanduiding bij reddingsvesten zeggen altijd wat over de categorie waarbinnen het vest valt. Op basis van de maat (= gewichtsklasse) krijgt het vest een bepaald drijfvermogen. Geef daarom nooit iemand een reddingsvest waarbij de maat/ gewicht niet overeenkomen met het daadwerkelijke gewicht van de persoon. Het kan dus zijn dat een reddingsvest uit de 100N categorie, slechts een drijfvermogen heeft van 60N. Voor de betreffende persoon is dat dus niet voldoende! Zorg dus altijd voor de juiste reddingsvesten aan boord, afgestemd op de opvarende.

We bieden vrijwel alle populaire merken aan, zoals:

  • Plastimo reddingsvesten
  • Baltic reddingsvesten
Op zoek naar een reddingsvest, wat meer comfort en bewegingsvrijheid biedt voor fanatieke zeilers of watersporters? Bekijk dan het assortiment opblaasbare reddingsvesten.

De keuze voor het juiste reddingsvest kan soms moeilijk zijn omdat er zo veel opties zijn. We helpen daarbij graag met persoonlijk advies. Neem contact met ons op.