Op het moment werkt het contact formulier niet. Mails kunt u sturen naar [email protected]

Excuses voor het ongemak.

+31 (0) 617148370 (Whatsapp Chat Only)

Reddingsvest kind

De aanschaf van een reddingsvest kind draagt bij aan de veiligheid aan boord en als je kind in de omgeving van water aan het spelen is. Als je kind wat ouder is en actief meevaart, dan kan overwogen worden om een automatisch opblaasbaar kinder reddingsvest te kopen.

Behalve het bieden van drijfvermogen werkt het reddingsvest ook zelfoprichtend. Dat wil zeggen dat het vest dusdanig is ontworpen om de meeste dragers om te draaien met het gezicht omhoog, zelfs bij bewusteloosheid. Om ook daadwerkelijk zelfoprichtend te zijn adviseren wij altijd minimaal gebruik te maken van een 100N reddingsvest kind.

Meer reddingsvesten: volwassene | automatisch reddingsvest | zwemvesten

10 artikel(en)

per pagina

10 artikel(en)

per pagina

Reddingsvest kind

Een kinder reddingsvest koop je voor de veiligheid en om levens te redden. Het is dan ook noodzakelijk dat het altijd een bewusteloos kind op de rug draait met de neus en mond vrij. Hiervoor is het noodzakelijk je kind altijd minimaal een 100N categorie reddingsvest te laten dragen. In sommige landen is een 50N reddingsvest toegestaan voor kustwateren, maar wij raden dit ten zeerste af. Ook een kinder zwemvest is niet geschikt als reddingsmiddel en dient slechts als drijf-/ hulpmiddel gebruikt te worden. Er zijn duidelijke verschillen tussen zwemvesten en reddingsvesten. Gebruik een zwemvest alleen als je kind goed kan zwemmen, op beschut water is en voldoende toezicht.

Drijfvermogen reddingsvest

Het is bij het kopen van een kinder reddingsvest van belang een juiste keuze te maken in drijfvermogen, aangeduid in Newton (N). Bedenk dus goed welk reddingsvest geschikt is:

  • 50N reddingsvesten: dit zijn drijfhulpmiddelen en bevatten onvoldoende zelfoprichtend vermogen. Hierdoor niet geschikt als reddingsmiddel.
  • 100N reddingsvesten: zelfoprichtende eigenschap, hoofd wordt goed ondersteund boven water.
  • 150N reddingsvesten: zelfoprichtende eigenschap (ook met volledige zeilkleding aan), hoofd wordt goed ondersteund boven water.

Belangrijk: de Newton aanduiding bij reddingsvesten zeggen altijd wat over de categorie waarbinnen het vest valt. Op basis van de maat (= gewichtsklasse) krijgt het vest een bepaald drijfvermogen. Geef een kind daarom nooit een reddingsvest waarbij de maat/ gewicht niet overeenkomen met het daadwerkelijke gewicht van het kind. Het kan dus zijn dat een reddingsvest uit de 100N categorie, slechts een drijfvermogen heeft van 60N. Zorg dus altijd voor de juiste reddingsvesten aan boord, afgestemd op de opvarende.

We bieden vrijwel alle populaire merken aan, zoals:

  • Plastimo kinder reddingsvesten
  • Baltic kinder reddingsvesten