+31852100830

Reddingsvest kind

De aanschaf van een kinder reddingsvest draagt bij aan de veiligheid aan boord en als je kind in de omgeving van water aan het spelen is. Bij een baby reddingsvest en voor hele jonge kinderen adviseren wij altijd gebruik te maken van een kinder reddingsvest van schuim. Als je kind wat ouder is en actief meevaart, dan kan overwogen worden om een automatisch opblaasbaar kinder reddingsvest te kopen.

Behalve het bieden van drijfvermogen werkt het reddingsvest ook zelfoprichtend. Dat wil zeggen dat het vest dusdanig is ontworpen om de meeste dragers om te draaien met het gezicht omhoog, zelfs bij bewusteloosheid. Om ook daadwerkelijk zelfoprichtend te zijn adviseren wij altijd minimaal gebruik te maken van een 100N reddingsvest.

Meer reddingsvesten: reddingsvest | automatisch reddingsvest | zwemvesten

14 artikel(en)

per pagina

14 artikel(en)

per pagina

Reddingsvest kind

Een kinder reddingsvest koop je voor de veiligheid en om levens te redden. Het is dan ook noodzakelijk dat het altijd een bewusteloos kind op de rug draait met de neus en mond vrij. Hiervoor is het noodzakelijk je kind altijd minimaal een 100N categorie reddingsvest te laten dragen. In sommige landen is een 50N reddingsvest toegestaan voor kustwateren, maar wij raden dit ten zeerste af. Ook een kinder zwemvest is niet geschikt als reddingsmiddel en dient slechts als drijf-/ hulpmiddel gebruikt te worden. Er zijn duidelijke verschillen tussen zwemvesten en reddingsvesten. Gebruik een zwemvest alleen als je kind goed kan zwemmen, op beschut water is en voldoende toezicht.

Reddingsvest baby/peuter

Ook voor de alle kleintjes is een drijfhulpmiddel belangrijk. Het reddingsvest baby is dan ook geschikt voor de alle jongste. Het is belangrijk om het baby reddingsvest niet op de groei te kopen. Het moet namelijk goed aansluiten. In ons assortiment zitten reddingsvesten voor baby's en peuters vanaf 3 kg.

Drijfvermogen reddingsvest

Het is bij het kopen van een kinder reddingsvest van belang een juiste keuze te maken in drijfvermogen, aangeduid in Newton (N). Bedenk dus goed welk reddingsvest geschikt is:

  • 50N reddingsvesten: dit zijn drijfhulpmiddelen en bevatten onvoldoende zelfoprichtend vermogen. Hierdoor niet geschikt als reddingsmiddel.
  • 100N reddingsvesten: zelfoprichtende eigenschap, hoofd wordt goed ondersteund boven water.
  • 150N reddingsvesten: zelfoprichtende eigenschap (ook met volledige zeilkleding aan), hoofd wordt goed ondersteund boven water.

Belangrijk: de Newton aanduiding bij reddingsvesten zeggen altijd wat over de categorie waarbinnen het vest valt. Op basis van de maat (= gewichtsklasse) krijgt het vest een bepaald drijfvermogen. Geef een kind daarom nooit een reddingsvest waarbij de maat/ gewicht niet overeenkomen met het daadwerkelijke gewicht van het kind. Het kan dus zijn dat een reddingsvest uit de 100N categorie, slechts een drijfvermogen heeft van 60N. Zorg dus altijd voor de juiste reddingsvesten aan boord, afgestemd op de opvarende.

We bieden vrijwel alle populaire merken aan, zoals:

  • Plastimo kinder reddingsvesten
  • Baltic kinder reddingsvesten

Reddingsvest kopen

Een reddingsvest koop je voor de veiligheid en om levens te redden. Reddingsvesten hebben altijd de doelstelling om ook een bewusteloos persoon op de rug te draaien met de luchtwegen vrij. Hiervoor is het noodzakelijk minimaal een vest te dragen uit de 100N categorie. In sommige landen is een 50N reddingsvest toegestaan voor kustwateren, maar wij raden dit ten zeerste af. Ook een zwemvest is niet geschikt als reddingsmiddel en dient slechts als drijf-/ hulpmiddel gebruikt te worden.

Drijfvermogen reddingsvesten

Het is bij het kopen van een foam reddingsvest van belang een juiste keuze te maken in drijfvermogen, aangeduid in Newton (N). Bedenk dus goed welk reddingsvest geschikt is:

50N reddingsvesten: dit zijn drijfhulpmiddelen en bevatten onvoldoende zelfoprichtend vermogen. Hierdoor niet geschikt als reddingsmiddel.

100N reddingsvesten: zelfoprichtende eigenschap, hoofd wordt goed ondersteund boven water.

150N reddingsvesten: zelfoprichtende eigenschap (ook met volledige zeilkleding aan), hoofd wordt goed ondersteund boven water.

Belangrijk: de Newton aanduiding bij reddingsvesten zeggen altijd wat over de categorie waarbinnen het vest valt. Op basis van de maat (= gewichtsklasse) krijgt het vest een bepaald drijfvermogen. Geef daarom nooit iemand een reddingsvest waarbij de maat/ gewicht niet overeenkomen met het daadwerkelijke gewicht van de persoon. Het kan dus zijn dat een reddingsvest uit de 100N categorie, slechts een drijfvermogen heeft van 60N. Voor de betreffende persoon is dat dus niet voldoende! Zorg dus altijd voor de juiste reddingsvesten aan boord, afgestemd op de opvarende.

We bieden vrijwel alle populaire merken aan, zoals:

  • Plastimo reddingsvesten
  • Baltic reddingsvesten
Op zoek naar een reddingsvest, wat meer comfort en bewegingsvrijheid biedt voor fanatieke zeilers of watersporters? Bekijk dan het assortiment opblaasbare reddingsvesten.

De keuze voor het juiste reddingsvest kan soms moeilijk zijn omdat er zo veel opties zijn. We helpen daarbij graag met persoonlijk advies. Neem contact met ons op.