+31852100830

Valstoppers

We bieden je hier het gehele assortiment Spinlock valstoppers, EasyLock valstoppers en Barton valstoppers aan. Ook leveren we alle reserve valstopper onderdelen van deze merken. Niet gevonden wat je zoekt? Of wil je hulp bij het maken van een keuze? Neem dan contact met ons op.

Artikelen 1 tot 32 van 107 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Artikelen 1 tot 32 van 107 in totaal

per pagina

Pagina:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Valstopper

Een valstopper is de ideale klem voor al je vallen. De grote houdkracht zorgt ervoor dat je val onder alle omstandigheden de juiste spanning behoudt. Dankzij de valstopper hendel die als een hefboom werkt is de stopper eenvoudig te sluiten, maar ook te openen als de val onder spanning staat.

Belangrijk bij het kiezen van een valstopper is de maximale werkbelasting en de lijndikte. Bij alle stoppers staat aangegeven voor welke lijndikte deze geschikt is (bijvoorbeeld 6-12 mm). Wat veel mensen echter niet weten is dat de maximale houdkracht alleen gehaald kan worden bij de dikst mogelijke val diameter. Gebruik je bij de stopper in dit voorbeeld een val van 8 mm, dan slipt deze eerder dan een val van 12 mm bij gelijke spanning. Houd hier bij de aanschaf van een nieuwe val óf stopper dus altijd rekening mee. Als de val te dun is of gaat slippen vanwege een gebrek aan houdkracht, dan kan je de val (laten) verdikken op de plek van de valstopper. Dit wordt ook gedaan als de cam te weinig grip heeft op de mantel van de val door het gebruik van een bepaald soort materiaal.

Spinlock valstopper

De Spinlock valstoppers zijn de beste valstopper op de markt. Om die reden varen alle boten in de top ook met de valstoppers van Spinlock. De meest verkochte stopper is de Spinlock XAS die je veel tegen komt op zeiljachten tot 35 ft en de Spinlock XTS voor grotere boten. Qua werkbelasting zit daaronder nog de Spinlock mini. Dit is een hele compacte stopper voor op kleine boten of achter een kleine lier. Ook zijn er nog zwaardere stoppers verkrijgbaar voor gebruik op grote boten of wedstrijdboten waarbij een nog grotere houdkracht van belang is. De meeste valstoppers zijn verkrijgbaar als enkele, dubbele en dit gaat door tot zelfs een stopper met 5 klemmen.

Spinlock valstopper

Met de aanschaf van een Spinlock valstopper kies je voor kwaliteit. Ook ben je verzekerd van een uitstekende garantie en zijn alle reserve valstopper onderdelen nog lang verkrijgbaar tegen eerlijke prijzen. Je geniet hierdoor lang van een goed werkend product.

EasyLock valstopper

De EasyLock valstopper is enorm populair dankzij de gunstige prijsstelling. Veel bootfabrikanten kiezen dan ook voor dit merk. Het lijkt daarom ook vaak de beste keuze als je een bestaande Easy valstopper wilt vervangen. De prijs/kwaliteit verhouding is zeker goed te noemen, maar toch raden we aan om een A-merk te overwegen. Voor een investering van 10-15% meer beschik je over een beter product. Denk aan gebruiksgemak, houdkracht, garantie en de lange beschikbaarheid van reserve valstopper onderdelen.

EasyLock valstopper

Het begon allemaal met de EasyLock 1. Een robuuste valstopper die nog altijd goed verkrijgbaar is. Inmiddels zijn de EasyLock Mini en EasyLock Midi het meest verkochte model. De Mini gebruik je over het algemeen op zeilboten tot ca. 9,5 meter en de Midi op zeiljachten tot 11,5 meter. Ook de Easylock stoppers zijn verkrijgbaar van een enkele t/m een vijf dubbele uitvoering. Daarnaast heb je voor de meeste modellen ook nog de keuze uit de kleur: zwart of grijs.