Op het moment werkt het contact formulier niet. Mails kunt u sturen naar [email protected]

Excuses voor het ongemak.

+31 (0) 617148370 (Whatsapp Chat Only)

O-jol bootonderhoud en optimalisatie

Met de Ready2Race service van SailSupply kun jij je boot laten onderhouden én optimaliseren. Wij hebben ruime ervaring met het optimaliseren van zeilboten op alle niveaus. Wij hebben in de afgelopen jaren zowel de Olympische kielboten van het Nederlandse Dames Matchrace team als de Finn van Pieter-Jan Postma onderhouden en geoptimaliseerd. We zijn ook betrokken bij de wedstrijden, onderhoud & optimalisatie van veel grotere schepen zoals de 115 voet "Firefly".

SailSupply.nl Ready2Race Service voor bootonderhoud en bootoptimalisatie

Ojol

Ook met de Ojol hebben wij inmiddels veel ervaring. Een aantal boten is in de afgelopen tijd in onze werkplaats gerepareerd en/of geoptimaliseerd voor de werdstrijdbaan. Onder meer de boten van Duits- en Nederlands kampioen Stefan de Vries zijn binnen de grenzen van de geldende klasseregels waar mogelijk verbeterd. Lees een uitgebreid verslag hierover op: Olympiajol zeilmateriaal en onderhoud

Duur? Nee!

We krijgen vaak de vraag of het duur is om je boot te laten verbeteren of te laten repareren. Daarom hebben we voor een aantal vaak voorkomende reparaties / verbeteringen een lijst samengesteld. Je boot kan in een aantal uren duidelijk verbeterd worden. Overtuig je zelf door onderstaande O-jol Ready2Race tarieven te bekijken:

O-jol Ready2Race tarieven

Onderstaand overzicht geeft een indicatie van de kosten voor de genoemde werkzaamheden (LET OP: deze bedragen zijn zonder materiaalkosten en EX BTW). Als je boot al in zeer goede staat verkeert, zijn de kosten wellicht lager. Neem s.v.p. contact met ons op voor een specifieke offerte of om je boot meteen in te plannen.

Werkzaamheden (excl. materiaal) Aant. uren Bedrag (excl. BTW)
spiegel scherp maken 3 € 135
trimlijnen vervangen niet doorlopend 3 € 135
trimlijnen vervangen doorlopend 5 € 225
hangbanden vervangen 1 € 45
zelflozers vervangen 1.5 € 67.5
grootschoot vervangen incl splits 0.5 € 22.5
pbo / rvs verstaging monteren 1 € 45
zwaard klaar maken polijsten braam vrij maken 3 € 135
zwaardkast kleiner maken 3 € 135
zwaard en roer in lijn zetten 5 € 225
verstaging onderdeks van staaldraad naar dyneema 4 € 180
topslot in Ojol mast monteren 1 € 45
roer reperatie en polijsten 4 € 180
romp shapen 30 € 1350
nieuwe mast gereed maken 5 € 225

Materiaal

Omdat er redelijk grote verschillen zijn tussen de Ojollen als het gaat om dekbslag e.d., hebben we geen complete lijst hiervan gemaakt. Een deel van het gebruikte beslag is te vinden op de volgende pagina: O-jol zeilmateriaal.

Om je toch een indicatie van materiaalkosten te geven, hebben we een klein overzicht gemaakt van een aantal trimlijnen die wij vaak gebruiken voor de Ojol.

Materiaal Aantal Bedrag (excl. BTW)
6 x trimlijn Olympic 75, 5 mm, 6 meter 40 € 120
4 x vooloop Dyneema, 3 mm 6 € 6
1 x lijn tbv zwaard Fusion, 8 mm, 8 meter 8 € 24
2 x bedieningslijn zijstag Fusion, 6 mm, 5 meter 10 € 38
titanium topslot 1 € 45
Wilke grootzeilval voor topslot 7x19 diam: 2.5 mm 1 € 75

Afspraak maken

Als je geïnteresseerd bent en je hebt een aantal punten die aan jouw boot verbeterd of gerepareerd zouden moeten worden, neem dan s.v.p. contact met ons op. Klik op onderstaande button voor ons telefoonnummer of om direct een e-mail te versturen.


afspraak maken